Inspiration til mad

Aftensmad – spinattærte (nem at lave og god til børn 🙂 ):
Sidste uge var vi til sommerfest i børneren, og der slubrede Naja og Liam noget spinattærte i sig! Derfor tænkte jeg, at det måtte på næste uges madplan. Da jeg ofte er lidt doven anlagt, valgte jeg, at købe en melblanding til tærtedejen, som jeg slog sammen og op i den smurte form. Fyldet kan ikke blive nemmere:
1 ps. frossen spinat (optøet)
5 æg
500 ml. creme fraiche min. 18%
1 tsk. sukker
1 1/2 tsk. salt
Det hele røg i blenderen – trylle trylle trylle – og massen hældes i formen, og ind i en forvarmet ovn på 180 grader. Hvis den skal spises samme aften/dag, så skal den have ca. 45 min. (indtil massen er fast). Ellers kan du nøjes med 40 min., tage den ud og køle af indtil du skal bruge den næste dag. Så varmes den igen! Tærter (og lagkager 😀 ) er altid bedst dagen efter – syns jeg! Som tilbehør spiser vi råkost med ananas og rosiner. Velbekomme!
spinattærte

Aftensmad og dessert:
Varriationerne er uendelige, og vi spiser stort set ikk andet for tiden, da det er sundt og lavt på kulhydrat. Valgfrit salat og tilbehør i form af kylling, hakket oksekøb, tun, laks eller rejer. Guacamolen laver vi af 1 avokado, græsk yoghurt, hvidløg, salt og peber – den bliver dejlig luftig 🙂
Til dessert fik vi bananpandekager lavet af 4 moset overmodne bananer, grahamsmel (på slum), 2-3 hele æg, mælk (på slum), 1 scoop vanilieproteinpulver og kokosolie. Det hele blendes til en flydende masse, og steges på panden, som alm pandekager. Velbekomme 😉
20140629-072109-26469483.jpg

Morgenmad: æggemuffins
Mens Henrik var nede og svømme fik vi lavet nogle lækre æggemuffins. Meget meget simpelt og let at lave – også når man har 2 unger løbende rundt mellem benene 😀
Skær en tomat i skiver, og læg 1 skive i bunden af formen. Ta’ 1 stk. bacon og kør rundt i formen og slut med at slå et æg ned i. Put dem i en forvarmet ovn på 200 grader (alm. ovn) og bag dem i 15 min.
Jeg serverede det med en skiveskåret avokad og smoothie (lavet af 1 frossen banan, lidt frosne jordbær, 1 1/2 scoop vanilie proteinpulver, 1 stor ske kokosolie, 1 skefuld peanutbutter den bedste fra Netto og mælk). VELBEKOMME <3
morgenmad

Omelet med bacon, tomat og brød
Naja fik lov at bestemme aftensmaden til aften, da vi fik fint besøg af mormor 🙂 Omelet med bacon – yes mam!
6 æg, lidt mælk, 1 pk. kyllingetern, lidt revet ost og salt rørt sammen til en gullig masse. Massen hældes på en varm pande med lidt olie, og vendes, når den næsten er helt fast. Stegt bacon og skåret tomat på toppen og lidt “hjemmebragt” brød on the side 🙂 Enjoy! Nemt, hurtigt og godt med LCHF! Fik også klaret at bade ungerne midt i madlavningen, så det hele blev klaret – all alone <3
omelet

Kylling, blomkål og lidt orange:
Lynstegt kyllingfilet (2 min. på hver side på en VARM pande) med all round krydderi, med blomkål-ris og gulerødder (dressing sweet chilisovs).
Efter filetterne er lynstegt, smides de 25-30 min. i ovnene på 200 grader. Blomkålen pilles fint, og hældes over med kogende vand et par minutter (vand hældes fra i en sigte), og gulerødderne giver vist sig selv 🙂 Nem aftensmad, men mætter ikke alt for længe…… Så glæder mig til at smage de nylavet protein bounty’s 😀
aftensmad

Protein Bounty!
Efter at have set opskriften for læææææænge siden på Smagpåmaden, fik jeg endelig overskud til at få lavet den. Protein-bounty 🙂 Selve dejen tager ingen tid at lave, men nedkøling og choko-dyp tager lidt længere tid. Jeg kom så til at lave hælde en hel dåse kokosmælk op i en gryde, for så at finde ud af, at jeg måtte lave 4 dobbelt portion – mon vi kommer til at få nok bounty 😀 ?? Opskrift er rent kopieret fra ovenstående side, og jeg GLÆDER mig til at sætte tænder i en af dem om lidt:

Protein bounty
Du skal bruge (til 12 stk bounty firkanter)

100 ml kokosmælk
1 stor spsk kokosolie
100 g kokosrasp (det almindelige grove du kan købe alle steder)
100 g vanilje proteinpulver (jeg bruger Nutramino og det svarer til 5 scoop)
1 spsk fint fiberrigt kokosmel
100g mørk chokolade (jeg brugte 75%)

Sådan:
Kokosmælken smeltes i en gryde sammen med kokosolien. Tag gryden af varmen og tilsæt kokosrasp. kokosmel og proteinpulver. Rør det sammen til en tyk, klistret masse.
Beklæd en rugbrødform med bagepapir og pres kokosmassen derned. Stil massen i køleskabet et par timer (eller fryseren en lille time hvis du ikke kan vente) og skær herefter massen ud i firkanter.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp kokosfirkanterne i. Sæt dem på et stykke bagepapir og lad dem køle af i køleskabet og spis, når chokoladen er helt stivnet.
bounty

Fredagens luksus aftensmad – enkelt, nemt og sundt!

Flækket svinemørbrad med BBQ stegt på panden, ovnstegte tyndt skåret kartofler vendt i olivenolie og Pommes Frites fra Santa Maria og ovnbagt broccoli med solsikkekerner vendt i olivenolie og hvidløgssalt. MUMS – og velbekomme 😉
mad